Меню
Your Cart

Heavy Industry

ZonaGas.bg предлага решения за преносни и разпределителни газопроводи.

Партнираме с доказани производители на висококачествено оборудване за газ.

Сред предлаганите от нас продукти са: Регулатори за газ; Пускови и приемни камери за очистващи устройства (pig traps, scraper traps); Люкове за пускови и приемни камери, сепаратори, филтри и котли; Топлообменници; Филтри и сепаратори; Одоратори.

РЕГУЛАТОРИ ЗА ГАЗ

Пълна гама от регулатори с директно действие, пилотни регулатори, модулни и аксиални регулатори. Над 100 години опит в регулирането на налягания.

Максимално входящо налягане до 25 bar и изходно налягане от 0,020 до 4 bar. Специално проектирани за използване в промишлени и търговски инсталации, където се изисква висок дебит на газ с минимални изменения в изходящото налягане.

Максимално входящо налягане до 25 bar и изходно налягане от 0,35 до 4 bar. Те се използват за разделяне на твърди и течни частици по газопроводи и газопреносни линии. Могат да бъдат монтирани във вертикално или хоризонтално положение и са оборудвани с бързо затварящи се затваряния.

Максимално входящо налягане до 100 bar и изходно налягане от 0,5 до 74 bar. Размери до DN 300 Регулатори на налягане за газ за високо и средно налягане. Напълно модулна гама от регулатори и отсекатели. Системата е направена около горен и долен входен корпус, който може да побира до три различни функции, всеки снабден със собствени пилоти, седла и отсекател. Има няколко основни конфигурации, които могат лесно да бъдат изпълнени от единични елементи в общо тяло, или конвенционални мулти-тела. В това число пилотен регулатор, мониторен пилотен регулатор и отсекател в едно общо тяло.

Максимално входящо налягане до 100 bar и изходно налягане от 0,3 до 90 bar. Аксиалните регулатори от серията, са проектирани, за да отговорят на изискванията на пазари, където се оценяват предимствата и характеристиките на регулаторите на налягане от аксиален тип. Модулният дизайн позволява голямо разнообразие от конфигурации, които да отговарят на най-взискателните приложения в: преноса на газ, доставка на газ за промишлени електроцентрали, градски АГРСи, разпределителни комунални системи, промишлени инсталации и др.

 

ПУСКОВИ И ПРИЕМНИ КАМЕРИ ЗА ОЧИСТВАЩИ УСТРОЙСТВА

Пусковите и приемни камери за очистващи устройства са проектирани така, че да бъдат лесни за използване. Позволяват широк спектър приложения за налягане, следвайки международните правила и стандарти като ASME, API или други приложими за спецификациите на проекта.

Окомплектовани са с люкове за бързо отваряне и затваряне, като дори и големи диаметри могат да се обслужват от един човек, без да се използват специални инструменти.

Възможности за окомплектоване с различни сигнални устройства.

ЛЮКОВЕ

Хоризонталните и вертикални люкове с бързо отваряне, са приложими в индустрията при поддръжката и работата на широк спектър от оборудване, в това число филтри, сепаратори, пускови и приемни камери за очистващи устройства и котли.

Проектирани в съответствие с ASME VIII Div 1 (UG35).

Стандартни размери от 4” до 24”.

Стандартен рейтинг на налягането: от 150 # до 2500 # / API 10000.

Стандартни материали: ASTM A 105 (по избор: A350 LF 2, въглеродна стомана, неръждаема стомана, легирани материали и т.н.).

Стандартни О-пръстени: BUNA N90 (по избор: витон, тефлон и т.н.).

Болтове и заключващите елементи са изработени от неръждаема стомана за по-добра и надеждна работа. Различни системи и механизми за отваряне и затваряне (байонетно, зъбчат механизъм, хидравлично или пневматично.

ТОПЛООБМЕННИЦИ

Топлообменниците проектирани с цел повишаване на температурата на природен газ, въздух, пропан-бутан и др. Неговият принцип се основава на топлинния обмен между вода или пара и флуида (най-често природен газ), който трябва да се обработва.

Максимална работна температура: повече от 300°C.

Клас на налягане на газа: от # 150 до # 900.

Енергиен обхват: от 7.000 до 5.000.000 kcal/h

СЕПАРАТОРИ

Сепараторите най-често намират приложение при бензиностанции, съоръжения за съхранение, компресорни инсталации и др. Те се използват за разделяне на твърди и течни частици по газопроводи и газопреносни линии.

Могат да бъдат монтирани във вертикално или хоризонтално положение и са оборудвани с бързо затварящи се люкове.

ОДОРАТОРИ

Метанът е без мирис, безцветен, запалим и експлозивен газ. За да се намалят рисковете от злополуки, той се смесва с меркаптани; тези добавки имат безпогрешна миризма, която позволява на клиентите да разпознаят дори и най-малките течове на газ.

Одорирането става, чрез добавяне на течност, съдържаща се в специални контейнери.

ФИЛТРИ

КАСЕТЪЧНИ ФИЛТРИ

Касетъчните филтри могат да гарантират висок капацитет на филтрация и нисък спад на налягането. Филтриращите елементи могат да бъдат с различна степен на филтрация, като най-високите класове са със 100% ефективност за частици по-големи от 3 микрона и 99% за частици между 0,5 и 3 микрона.

ANSI B16.5 фланцови връзки.
Класове на налягане 150#, 300# и 600#.
Касети със стандартни размери.
Хидравлично и пневматично изпитани.

КОАЛЕСЦЕНТНИ ФИЛТРИ

Обикновено се използват на входа на градските мрежи или станциите за АГРС. Тяхната ефективност зависи от вида замърсители; твърди частици по-големи от 3 микрона и до 5 микрона за течни частици.

ЦИКЛОННИ ФИЛТРИ

Циклонните филтри могат да се използват за отделяне на вода, въглеводороди, пясък и прах, идващи от тръбопровода при следните приложения: добив на природен газ, транспортиране на газ, компресия на газ и т.н. Вътрешните остриета рязко променят посоката на въртене и благодарение на центробежната сила по-плътните частици удрят стената и падат на дъното.

За допълнителна техническа информация и запитвания, моля свържете се с нас.
ZonaGas.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта